Arka Sıradakiler Dizisi Resmi Web Forumu
Sitemizden yararlanmak için üye olunuz
Sitemizden yararlanmak için üye olunuz
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda

+2
ayşenur
iboo
6 posters
YazarMesaj
iboo
Süper Moderatör
Süper Moderatör
iboo

Bugünkü Ruh Haliniz ? : 29

Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Empty
MesajKonu: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 04 Ekim 2009, 10:15

Zengin görünüyor diye rol yazmışlar

'Arka Sıradakiler' dizisinin zengin kızı rolündeki Merve Erdoğan, canlandırdığı karakteri, tipine göre yazdıklarını söylüyor. 18 yaşındaki oyuncu: Hedefimde yurtdışı var.

Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda 1368Televizyonda en çok izlenen dizilerden biri olan 'Arka Sıradakiler'in 'Eda'sı, 18 yaşındaki Merve Erdoğan, aslında yıllar önce şöhreti yakalamış bir isim. 10 yıl önce rol aldığı 'Bücür Cadı' adlı diziyle tanınan Merve Erdoğan, artık kendisini oyunculuğa adamış genç bir kadın. Erdoğan'la hedeflerini ve 'Arka Sıradakiler'i konuştuk...

TANJU'NUN KIZIYDIM
Oyunculuğa nasıl başladınız?
Dört yaşında annemin yönlendirmesiyle başladım. İlk olarak Tanju Çolak'ı anlatan 'Kralın Hayatı' isimli dizide Çolak'ın kızını canlandırdım. Sonra birçok dizide oynadım, tanınmam 'Bücür Cadı'yla oldu. Bu arada Üsküdar Musiki Cemiyeti'nde piyano dersleri aldım. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne gittim. Geçen yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nden mezun oldum. Yonca Evcimik Kültür Merkezi'nde Latin dansları dersi aldım. Sadri Alışık Tiyatrosu'na girdim. Bu yıl da Kadir Has Üniversitesi Tiyatro Bölümü'ne başladım.

ZENGİN VE HAVALI!
'Arka Sıradakiler' dizisinde nasıl bir rolü canlandırıyorsunuz?
Dizide çok zengin bir ailenin kızıyken, babasının iflas etmesi sonucu kolejden ayrılıp, devlet okuluna yazılmak zorunda kalan bir kızı oynuyorum. Tipim çok zengin birini andırdığı için o rolü bana uygun gördüler. Yani bende zengin bir hava sezdikleri için dizide böyle bir karakter yazıldı.

Oyunculuktaki hedefiniz neler?
Bu meslekte gidilebilecek en üst noktaya ulaşmak istiyorum. Oyunculuk dışında bir meslek yapmayı hiç düşünmedim. Bu nedenle yapabileceğimin en iyisini yapacağım. Ülkemde iyi bir başarı elde ettikten sonra yurtdışına çıkmayı hedefliyorum. Okulumda bölüm birincisiydim. Bu yüzden beni İtalya'ya workshop'a gönderdiler. Benim için farklı bir tecrübe oldu. Biz burada çok çabalıyoruz ama insanlar İtalya'da rahatlar. Biz öyle yetişmedik, hep yarış atı gibi çalışıyoruz.

Örnek aldığınız oyuncular var mı?
Popülarite günümüzde çok önem taşımaya başladı. Bence günümüzün en popüler oyuncuları Meltem Cumbul ve Zuhal Olcay. Ama bu insanlar boşuna ünlü olmuyor; işlerini o kadar doğru yapıyorlar ki, insanlar onları yüceltiyor. Bir yıl tanınıp, ertesi yıl hiçbir şey olmayabilirsiniz * Küçük yaşta ünlü olmak ve tanınmak, insanın psikolojisini nasıl etkiliyor? 'Bücür Cadı'da oynarken çok tanınıyordum, sokakta yürüyemiyordum. Annem, 'Ne olur sokağa çıkmayalım' derdi. Kışın şapka, atkı taktığım halde insanlar gözlerimden tanıyordu. Ama 'Bücür Cadı'da annemi oynayan Sezer Güvenirgil, bana her gün terapi gibi "Şimdi çok tanınıyorsun ama bu ilgi bir gün bitecek. Buradan çıkınca aynı çevren, aynı arkadaşların olacak. Bu şöhret kalmayacak" diye konuşuyordu. Yani bir yıl en tanınan isim olup, ikinci yıl hiçbir şey olmayabilirsiniz. Bunun bilincinde olmalısınız. Aileler çocuklarını dizilerde oynatmak isterlerse, profesyonel bir danışmandan yardım almalılar bence. Dizinin tutması için profesyonellik gerek! * Popülarite önem taşıyor dediniz Ama son zamanlarda tanınmamış isimler başarılı olurken, mesela; Meltem Cumbul'un son dizisi tutmadı... Bu da yönetmenin ve yapımcının profesyonelliğine bağlı. Mesela Melis Birkan bazı dizilerde oynadı ama asıl 'Issız Adam'la popüler oldu. Çünkü filmin yönetmeni Çağan Irmak o kadar iyi ve başarılı ki... Yani bir şekilde bir tarafın yüksek olması gerekiyor. Senaryo çok önemli tabii ki ama çok iyi senaryolar da güme gidebiliyor.
ayşenur
Moderatör
Moderatör
ayşenur

Bugünkü Ruh Haliniz ? : 9

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 04 Ekim 2009, 12:06

saol cnm paylaştığın için
https://arkasiradakiler.forummotion.com
CANNSU
Süper Moderatör
Süper Moderatör
CANNSU

Bugünkü Ruh Haliniz ? : 6

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 04 Ekim 2009, 13:49

paylasim icin tskler
http://www.doktorfm.de
iboo
Süper Moderatör
Süper Moderatör
iboo

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 04 Ekim 2009, 13:49

rica ederim
büşra-cıkk
Süper Üye
Süper Üye
büşra-cıkk

Bugünkü Ruh Haliniz ? : 40

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 04 Ekim 2009, 15:36

saoll
https://arkasiradakiler.forummotion.com
iboo
Süper Moderatör
Süper Moderatör
iboo

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 04 Ekim 2009, 16:22

rica ederim
eLiiF <3
Süper Üye
Süper Üye
eLiiF <3

Bugünkü Ruh Haliniz ? : 1

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePerş. 08 Ekim 2009, 16:55

saqoL
iboo
Süper Moderatör
Süper Moderatör
iboo

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimeCuma 09 Ekim 2009, 12:35

rica ederim
quLsan^^
Forum Muhtarı
Forum Muhtarı
quLsan^^

Bugünkü Ruh Haliniz ? : 6

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 11 Ekim 2009, 14:27

payLaşım için sagoL
iboo
Süper Moderatör
Süper Moderatör
iboo

MesajKonu: Geri: Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda   Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda Icon_minitimePaz 11 Ekim 2009, 18:30

rica ederim canım

Zengin görünüyor diye rol yazmışlar eda
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Oktayın Seni Seviyorum Gamze Diye Bağırması
» oktay loran vuruldu diye teslim oldu